19 augustus 2011

Een nieuwe camera gericht op een IJsvogelbroedwand in Helmond.

11 december 2010

Twee nieuwe camera's zijn operationeel, deze zijn geplaatst op de Watertoren in Axel (Zeeland). Hier is een nestkast geplaatst waar vorig jaar een paartje Slechtvalken heeft gebroed.

11 oktober 2010

Een nieuwe camera is operationeel, deze is bij de Nestcam in Helmond geplaatst aan de binnenkast van de nestkast. Op deze manier kunnen we nog beter zien wat er zich binnen afspeeld tijdens het broeden.

19 maart 2010

Een nieuwe camera is operationeel, deze is in een bos geplaatst op 14 meter hoogte. Naast mooie beelden is vooral het geluid noemenswaardig. Diep in de nacht worden uilen gehoord maar ook vroeg in de morgen en vroeg op de avond laten de vogels zich horen. Ook kan worden overgeschakeld naar een beweegbare camera aan de rand van het bos.

18 maart 2010

Een nieuwe camera is operationeel, Slechtvalken (Mierlo). Deze camera staat gericht op een Slechtvalken nestkast op de televisie toren in Mierlo waar op dit moment een koppeltje Slechtvalken is waargenomen. Deze nestkast staat in de gemeente Geldrop-Mierlo.

10 maart 2010

Een nieuwe camera is operationeel, Nestcam. Deze camera staat gericht op een Slechtvalken nestkast waar op dit moment een koppeltje Torenvalken in zitten. Deze nestkast staat in Helmond.

14 februari 2010

FroonaCam heeft een minimale zoom mogelijkheid die op afstand te bedienen is.

18 december 2009

FroonaCam is uitgevoerd met een telescoop. De oude camera wordt nu gebruikt als TorenCam, om de Alticom toren van een afstand in beeld te brengen. Hierdoor is het mogelijk om de toren af te zoeken naar de Slechtvalken, om ze daarna met FroonaCam dichtbij in beeld te brengen. Beide camera's zijn vanaf afstand te besturen.

14 december 2009

De SnelleLoop camera kan nu op afstand bestuurd worden. Ook is de mogelijkheid tot inzoomen verbeterd.

11 december 2009

Er is een Infra-Rood camera gericht op de Snelle-Loop. Deze gaat aan als het donker is.

30 november 2009

FroonaCam (op de toren gericht) is beweegbaar gemaakt, zodat naast de Nestkast van de Slechtvalken ook de hele toren kan worden afgezocht naar Slechtvalken. Zo zijn bijvoorbeeld de Lampen in beeld te brengen, het favoriete plekje om te niksen voor de roofvogels.

27 oktober 2009

Het proefproject de SnelleLoop beschikt over een weerstation. Hiermee kan men bijvoorbeeld de temperatuur boven de SnelleLoop bekijken, maar ook die van de studio. Het weerstation is hier te vinden http://www.snelleloop.nl/weer/

24 oktober 2009

Op uitnodiging van Staatsbosbeheer heeft Stichting Natuurkanaal live beelden getoond van de camera's van Natuurkanaal in Herberg Grotelse Hof tijdens de bijeenkomst van het Herfstfestijn, een week vol met kinderactiviteiten. Ook werd er via een draadloze verbinding Live gefilmd.

19 oktober 2009

Sinds vandaag is het nieuwe netwerk in gebruik genomen. Hiermee blijven de camera's ook 's nachts voortaan aan.

21 september 2009

De IJsvogel in alle pracht vastgelegd tijdens het vissen

10 september 2009

Vandaag is de GrotelseHeideCam geplaatst op de toren van Alticom in de Mortel. Hiermee kan de SnelleLoop en de Grotelse Heide van grote hoogte worden bekeken.

30 augustus 2009

De IJsvogel laat zich steeds meer zien. Inmiddels hebben we het vogeltje duidelijk op beeld staan.

09 juli 2009

Het project heeft sinds vandaag een echte studio waardoor de kwaliteit van de beelden zal verbeteren. Ook is het nu mogelijk om onder moeilijke omstandigheden toch live te kunnen filmen.

14 juni 2009

De eerste nieuwsbrief

12 juni 2009

Het geluid bij de camera is nu in stereo.

9 juni 2009

De camera wordt verplaatst i.v.m. een beter zicht op het watertje 'De Snelle Loop', en een beter zicht op het plaatselijke vennetje. De Froonacam zal het gehele jaar in de lucht worden houden met uw steun. Meer informatie over hoe u dit initiatief kunt steunen zal binnenkort op deze site bekend worden gemaakt.

2 juni 2009

FroonaCam is geïnstalleerd.

25 mei 2009

Eerste bijeenkomst met het team Snelle Loop.