Nieuwsbrief 1 van Stichting “Snelle Loop” (i.o.)

Zondag, 14 juni 2009

Geachte geďnteresseerde,

Het project www.snelleloop.nl heeft tot doel om middels beweegbare camera’s en microfoons het schitterende natuurgebied rondom het water de "Snelle Loop" in De Mortel, gemeente Gemert-Bakel via internet en een natuur tv kanaal gedurende het gehele jaar toegankelijk te maken.

Hierdoor worden mensen gestimuleerd om de natuur op te zoeken. Maar ook voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om dit gebied te bezoeken, zoals ouderen, gehandicapten en zorgbehoevenden, kunnen toch meegenieten van al het moois dat de natuur hier biedt, in beeld en geluid. De toegang daartoe zal zo eenvoudig mogelijk gemaakt worden.

Op de Alticom toren, centraal in dit gebied, staan gedurende het broedseizoen 2 vaste camera’s die, via de site van de Vogelbescherming Nederland - Beleef de Lente -, live beelden uitzenden van het wel en wee van een koppel slechtvalken. De "SnelleLoop" camera’s zullen de huidige beelden van de slechtvalken aanvullen met dynamische beelden van de valken en hun vlieggedrag rondom de toren.

Tevens zal hierdoor de pracht van het aangrenzende natuurgebied "de Grotelse Heide" in beeld komen, waar de Schotse Hooglanders grazen. Ook is de omgeving van het water van de "Snelle Loop" te bekijken. Op de weiden grazen koeien. Soms zijn er reeën te zien, reigers en andere vogels die er foerageren. Maar de natuur heeft nog ruim voldoende verrassingen in petto de komende tijd.

Dit alles onder het geluid van de natuur zelf, zoals diverse zang en andere vogels, geloei van koeien, het gebrul van de kikkers en andere geluiden die door de kijker en luisteraar zelf kunnen worden herkend.

Om het project een vliegende start te laten maken is reeds begonnen met het verwezenlijken van een eerste doelstelling om live beelden en geluiden vanuit het gebied op internet te laten zien en horen.

De voortgang van dit project kan worden gevolgd via de website www.snelleloop.nl Deze start is tot stand gekomen met de inzet van vele vrijwilligers en de belangeloze medewerking van een paar bedrijven (zie Credits). Het resultaat hiervan zoals de live beelden (FroonaCam), maar ook opgenomen films (VideoLogs), zijn via de website te bekijken.

De reacties op verschillende forums, zoals die bij de website van Beleef de Lente thema Slechtvalken, zijn nu al overweldigend. Naast een informatieve heeft het ook een educatieve functie waarbij vele doelgroepen betrokken kunnen raken zoals natuurverenigingen, scholen en alle andere natuurliefhebbers.


Meer informatie op de website en voor contact kunt u mailen naar info@snelleloop.nl